Ervaringen

Jan van den Eijnden, specialist Cultuureducatie LKCA

TeachSingKids bevordert dat meer kinderen gaan zingen en daar plezier aan beleven via coaching door jongeren en volwassenen! Zingen is heerlijk als muzikale activiteit en draagt bij aan het persoonlijke welzijn en verbinding met anderen. Monica Millar ontwikkelde voor TeachSingKids een (raam)leerplan en kreeg daarbij adviezen van LKCA (landelijk kennisinstituut cultuureducatie en amateurkunst). Inhoudelijke en organisatorische tips die wij aanreikten werden verwerkt door Monica. Uiteindelijk is het een plan geworden waar wij enthousiast over zijn geworden.  LKCA juicht het toe als in de buitenschoolse kunst- en cultuurwereld initiatieven als dit raamleerplan worden genomen en die concreet leiden tot een beter en rijker aanbod. Dat versterkt goede cultuureducatie- en participatie en maakt die ook beter toegankelijk voor meer kinderen. Wij danken Monica Millar voor haar inspanningen en hopen dat haar cursus veel belangstelling trekt! Hopelijk draagt ook dit bericht daaraan bij.

Cindy, student TeachSingKids

Vorig jaar ben ik gestart met de cursus Teach Sing Kids. Inmiddels heb ik 7 lessen gehad en heb ik al verschillende zang workshops op school kunnen geven.
Dit waren ontzettend leuke en leerzame ervaringen!

Ondanks dat ik geen muzikaal geschoolde achtergrond heb, is de leerstof van deze cursus goed toepasbaar voor mij in de workshops die ik aan de kinderen geef. Het is absoluut een verrijking voor mijn muzikale kennis en vaardigheden.

Monica reikt veel leerstof aan en praktische tips en tools. Daarnaast kijkt en luistert ze ook naar de behoeftes van ons als cursisten. Zeker ook wat betreft de keuzes van de liedjes waar we mee aan de slag gaan.
Met veel enthousiasme en betrokkenheid geeft ze deze cursus

Marlies, moeder van Florence, 12 jaar

Monica is een professionele zangcoach die met haar positief kritische aanpak mijn dochter op zanggebied én met haar Engelse uitspraak (héél belangrijk bij Engelse liedjes) echt grote stappen vooruit heeft geholpen! Zo is ze tot de laatste ronde van de Kinderen voor Kinderen en Voice Kids auditie gekomen.

Luna, 12 jaar

Monica geeft mij fijn zangles met veel positieve tips. Ik leer er veel van en ben echt gegroeid met zingen.

Anouck, 8 jaar

Hallo ik ben Anouck. Ik zit een paar jaar op zangles. En ik ga er altijd met plezier heen.

Ik vind mijn juf de beste. De oefeningen vind ik super fijn.

En als ik klaar was dan kan ik niet wachten tot de volgende les.

Soms mag je ook met de microfoon zingen. En soms mag je inzingen op de computer.

Judy, moeder van Joelle, 10 jaar

Onze dochter is in een wat moeilijke periode begonnen met zingen bij Monica. Ze was toen 10 jaar. Door de duidelijke aanpak van Monica kon zij niet alleen haar talent ontwikkelen op zanggebied maar kreeg ze tevens meer zelfvertrouwen. Doordat onze dochter door Monica’s begeleiding begon te geloven in haar talent en door de podiumervaring die haar werd geboden ontwikkelde ze meer lef. Monica is recht door zee en kan met haar expertise op het gebied van zangles een kind een ontwikkeling laten doormaken. Niet alleen voor wat betreft zang, maar ook op persoonlijk vlak.

Mele

Ik heb korte tijd les gehad, maar heel intensief en heb veel geleerd. Het was ter voorbereiding op mijn deelname aan het kinderen voor kinderen Songfestival en mede door de zanglessen bij Monica ben ik door de voorrondes gekomen, heb de provinciale finale gewonnen en over twee weken mag ik naar de landelijke finale! Helaas wonen we te ver van Barendrecht om nog meer lessen te volgen.

Renée student TeachSingkids

Hoewel de nadruk in deze cursus ligt op het zangles geven aan kinderen heb ik bij TeachSing Kids onverwacht veel extra geleerd over piano spelen en de muzikale begeleiding van liedjes.

De praktijklessen met kinderen gaven veel nieuw inzicht omdat je op dat moment, goed voorbereid tegen dingen aan loopt die je vooraf niet had bedacht.

Docente Monica Millar heeft jarenlange ervaring in het lesgeven aan o.a. kinderen en is zangtechnisch zeer onderlegd. Dat wij, haar studenten niet allemaal op haar niveau zingen, maakte niks uit. Met behulp van deze training heb ik op een basisschool met succes een gelegenheidskoor opgericht, tot groot plezier van de kinderen en de school.

Sway (X-factor)

Wij zijn Sway (Janice, Aicha&Saja) en alle 3 krijgen wij al 4 jaar lang zangles van Monica op de Dutch Academy of Performing Arts. Ze kan ontzettend goed lesgeven en heeft ons ook geholpen toen wij in de liveshows van Xfactor 2011 zaten. Zelfs toen zij in Curaçao zat stond ze voor ons klaar, konden wij bij haar terecht en hielp zij ons vanuit daar op Skype. Je moet begrijpen dat het heel lastig was maar met Monica lukt alles! We zijn ontzettend blij met haar en raden iedereen aan om zangles bij haar te volgen!

Lisa, 20 jaar

Bijna 8 jaar, vanaf mijn 11e, heb ik bij Monica mogen zingen en in die tijd heb ik ontzettend veel geleerd!

Wat begon met een zangles per week om mijn stem te ontwikkelen in het woensdag groepje, werd al snel optredens voorbereiden met Kids-Bizz en later Harmonice. Samen met een gezellige groep meiden onder begeleiding van Monica heb ik mijn stem leren kennen, meerstemmig in een vocal groep leren zingen en opgetreden met als hoogtepunt het winnen van de Zinge! Open en het optreden bij Paul de Leeuw’s “Wie steelt mijn show?”. Nu ben ik een ton aan ervaring rijker en sta ik professioneler en zelfverzekerder op het podium!

Marja

Yes, ik mag weer! Snel stuur ik mijn kleine autootje richting Barendrecht. Mijn ruitenwissers zwiepen heen en weer, alsof ze de maat aangeven. In mijn geval is dat wel handig ja, de maat…  Monica begint de les met zangoefeningen. In een prettige sfeer doet ze haar uiterste best om mij te leren hoe ik mijn stem kan gebruiken. Ze leert me luisteren, en ze geeft niet op voor ik in de akkoorden van de piano de maat herken en het ritme voel. Het uur is weer omgevlogen. Dankjewel Monica, je bent een topper! Ik ben super blij met je.

Lot

Ongeveer 3 jaar lang heb ik les gehad van Monica. Tijdens de lessen hebben we echt gewerkt aan mijn persoonlijke “problemen” die ik ondervond bij het zingen, en daarin ben ik erg vooruit gegaan. Wat ik ook prettig vond was de anatomie die Monica af en toe toelichtte. Dit maakte de stem een inzichtelijk gegeven , en zo wist ik wat ik überhaupt aan het doen was van binnen. Kortom:hartstikke leerzaam én heel leuk!

Groot Karsijn

Nu al zo’n 3 jaar les van Monica en is een hele goede zangeres. Ze kan je duidelijk je opties uitleggen, want ze zal je niet iets opleggen. Ze geeft haar mening en natuurlijk haar advies met het oog op haar kennis van EVTS. Erg fijn. Ze is inderdaad erg eerlijk, wat ook een verademing is. Sommige zangdocenten zullen alles steengoed en prachtig vinden, omdat ze je op les willen houden. Monica vertelt wat ze hoort en haar advies, zonder te oordelen.

Absoluut een aanrader (en het is ook nog een leuk mens, wat wil je nog meer?)

Leora

Ik heb zo’n anderhalf jaar les gehad van Monica, na in de jaren daarvoor zo’n 5 andere leraressen te hebben gehad via de muziekschool. Ze is erg goed in het begeleiden op de piano, maar belangrijker nog: ze heeft me technieken geleerd waar ik veel aan heb en die me weer een stapje verder hebben gebracht. Ze zet zichzelf helemaal in en verwacht dat ook van haar leerlingen. Daardoor denk ik dat zij me van alle leraressen tot nog toe het meeste heeft gebracht.

Lisa, 12 jaar

De zanglessen bij Monica zijn altijd heel leuk en gezellig! Ik leer er altijd heel veel van en ze is vriendelijk!

Petra Griepsma

Het is boeiend om les te krijgen van Monica! Met duidelijke uitleg en allerlei “trucjes” neemt ze je mee in de wereld van de EVTS. Na het volgen van een paar jaar zangles bij iemand anders ging er een wereld voor me open: dat je je stem op heel veel manieren kunt gebruiken en dan kunt kiezen bij welk nummer je welke techniek toepast! Het is duidelijk te merken dat Monica er enorm veel plezier in heeft om je een stapje hoger te brengen. Het is elke keer weer bijzonder wat ze in ons zanggroepje bij ieder afzonderlijk weet te bereiken in korte tijd!

David

Monica is een gemotiveerde docente en een vastbijter. Ze laat niet eerder los tot de cursist begrijpt wat ze bedoelt. Ook haar goede pianospel heeft het lessen plezierig gemaakt. Ze liet zelden een les voorbijgaan, men kan op haar bouwen!

Amy

Ik had zanglessen cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Sinds eind 2011 heb ik les bij haar. Er is een wereld voor me open gegaan. Ik durf weer te zingen in het bijzijn van andere mensen.

Hans

“Ik ben ontzettend blij met Monica als mijn zanglerares. Ik heb pas 6 lessen gehad en ik verbaas me soms over wat Monica uit me kan krijgen. Elke keer ga ik weer met plezier naar zangles! Dankjewel Monica”

Rita

Ik ken Monica nog niet zo lang, maar ze heeft ervoor gezorgd dat mijn zangtechniek in korte tijd aanmerkelijk is verbeterd. Daarbij is ze zeer deskundig, een goede pianiste en een prettig mens. Ze neemt alles op en dit is ideaal, omdat je dan de les ahw steeds weer opnieuw kunt terughalen en beleven. Zeer efficiënt. Monica is zeer betrokken en enthousiast. Een zeer goede lerares dus.

Chaodius

Ik les al een paar jaar bij Monica nadat ik haar vond via Google (zangles + Barendrecht). In de tussentijd heb ik dankzij haar lessen één van mijn dromen kunnen realiseren: goed kunnen zingen. En dat heb ik inmiddels ook al verschillende keren voor publiek mogen doen.

Anoniem

Ik les al een jaar lang bij Monica en ik heb bij Monica altijd begrepen wat zij bedoelde. Zij heeft mij nog bewuster gemaakt over mijn stem en mij echt verder geholpen. Ik voel me heel fijn bij haar in de les, ook omdat zij zo eerlijk is. Dat zijn voor mij de belangrijkste facetten in een zangles.

M. Tempelaar

Ik kan niet achter blijven. Ik ben ontzettend blij met Monica als mijn zanglerares. Ik heb pas 6 lessen gehad en ik verbaal me soms over wat Monica uit me kan krijgen. Elke keer ga ik weer met plezier naar zangles! Dankjewel Monica.