Zou jij Kids Vocal Coach willen worden?

Zou jij een belangrijk steentje bij willen dragen in de muzikale en algemene ontwikkeling van kinderen?

Zing jij graag en lijkt het je leuk om dat ook met kinderen te doen? Samen zingen is geweldig maar het is ook fijn als je ze iets over de werking van de stem kunt leren zodat ze nog veel beter gaan zingen!

Deze praktische cursus is verspreid over 10 maandelijkse cursusdagen in een jaar. Gedurende deze periode begeleid ik jou naar het zelfstandig werken als Kids Vocal Coach.

Tijdens de cursusdagen (die ieder 4 á 5 uur duren) en persoonlijke begeleiding daarbuiten leer ik jou hoe jij kinderen kunt leren zingen. Ik zal al mijn ervaring inzetten om jou alles leren wat nodig is zodat jij succesvol functioneert als Kids Vocal Coach.

Je krijgt toegang tot een uitgebreide database met muzikaal materiaal. Je leert hoe je dit materiaal kunt gebruiken zodat je meteen kunt starten met het lesgeven aan kinderen. Het is een plug & play systeem! Het materiaal in de database wordt gedurende de cursus steeds uitgebreider.

Iedere cursusdag oefenen we het lesplan voor de volgende workshop die jij zult gaan geven. Er zijn 10 cursusdagen dus geef je ook 10 workshops tussen de lesdagen in.

Buiten deze lesdagen om begeleid ik jou ook nog persoonlijk. Alles om ervoor te zorgen dat jij straks zelfverzekerd voor een groep met kinderen staat!

De cursus richt zich op het lesgeven aan kinderen in de leeftijd van 7-14 jaar. Er is een toenemende vraag naar zangles voor kinderen. Steeds meer kinderen worden, door zangprogramma’s op televisie waarin leeftijdsgenootjes als volwassen popartiesten klinken, geïnspireerd om ook goed te leren zingen. In deze cursus wordt gewerkt met een repertoire van volwassen songs die passen in de belevingswereld van de kinderen. Voor volwassen liedjes is uiteraard een goede zangtechniek nodig en daarom is stemtechniek een belangrijk onderdeel van de cursus.

De cursus bestaat uit 10 maandelijkse lessen met een frequentie van een keer per maand. Lesdagen kunnen variëren, meerdere tijden zijn mogelijk! De cursus kan zowel live als online gevolgd worden.

Lijkt het je interessant om mee te doen? Vul dan het aanmeldingsformulier in dan maak ik graag een belafspraak met jou. Ik kan maar een beperkt aantal mensen aannemen en op deze manier kunnen we kijken of ik jou in deze cursus kan bieden wat jij nodig hebt om zelfstandig zangles te gaan geven aan kinderen.

Aandachtspunten cursus algemeen:

 

Zangtechniek volgens de Estill Voice Training methodiek

 

Ritmische basiskennis

 

Eenvoudige akkoordbegeleiding op de piano

 

Algemene muzikale kennis (geen notenschrift)

 

Didactische vaardigheden

 

Zelfstandig ondernemerschap

 

Werken met het lesmateriaal in de database

Tijdens de cursusdagen zijn we bezig met:

 • Het evalueren van de workshop die je hebt gegeven.
 • Het doornemen en oefenen van het lesplan voor de volgende workshop zodat jij het je eigen maakt.
 • Het aanleren van nieuwe liedjes.
 • Het trainen van jouw zangtechniek.
 • Ritmische oefeningen.
 • Basis muziek theorie.
 • Meerstemmig zingen.
 • Didactische vaardigheden.
 • Alles waar nog verder aandacht aan besteed moet worden.

Tijdens de individuele coaching zijn we bezig met:

 • Hoe kom ik aan kinderen om een workshop aan te geven.
 • Waar kan ik een workshop geven.
 • Hoe promoot ik mijn workshop.
 • Hoe onderhoud ik contact met de ouders.
 • Alles waar nog extra aandacht aan besteed moet worden.

*Tussen de cursusdagen in ben je bezig met het voorbereiden van de workshop die je gaat geven. De één zal hier meer tijd aan moeten besteden dan de ander. Belangrijk is dat jij het materiaal goed beheerst zodat je zelfverzekerd voor de groep staat!
*Per les zal de behandelde stof compleet en digitaal aangeleverd worden.

In sommige gevallen is stemtechnische ondersteuning in de vorm van individuele zanglessen, tijdens de cursus, noodzakelijk.

Benodigde materialen:

Een PC of laptop

Een (stevige) muziekstandaard

Een multomap met insteekhoezen

Een printer (of de mogelijkheid om regelmatig uit te kunnen printen)

Een geluidsdrager zoals een Bluetooth speaker met genoeg volume om jouw instrumentale begeleidingen op af te spelen. Als de kinderen meezingen moet de begeleiding nog duidelijk hoorbaar zijn.

Een piano of keyboard (dit kan heel eenvoudig zijn, een tweedehands exemplaar kost een paar tientjes. Vraag eventueel Monica om advies). Dit is zeker niet noodzakelijk gezien het feit dat al het instrumentaal materiaal voorhanden is. Als je de piano cursus wilt doen is het uiteraard wel noodzakelijk,

Inbegrepen in de cursus:

10 cursusdagen met in totaal ongeveer 40-50 lesuren

Persoonlijke individuele begeleiding om jou te helpen met o.a. bedrijfsvoering maar ook met het eventueel aanpassen van het lesplan.

Kant en klare lesplannen met een logische opbouw waarmee je meteen aan de slag kunt.

Instrumentale begeleidingen van zangoefeningen, ritmeoefeningen en liedjes in de juiste toonsoorten. Akkoordenschema’s en lyrics. Alles overzichtelijk in een database.

Pianocursus die bestaat uit video lessen ondersteund met audio oefeningen en schriftelijke begeleiding.

Certificaat nadat de cursus met succes is afgerond

Toelatingseisen:

Muzikaliteit

Ervaring met zingen (koor en/of solo)

Een goed stemgebruik

Ouder dan 16 jaar

Affiniteit hebben met kinderen

Vooraf maak ik graag tijd voor jou om af te tasten of deze cursus bij jou past, dus als je twijfelt over je vaardigheden, schroom dan niet om mij te contacten!

De lessen kunnen gevolgd worden in mijn studio in Barendrecht of elders in Nederland bij voldoende aanmelding in een bepaalde regio.

Deze cursus kan in z’n geheel ook online gevolgd worden!

Certificaat:

Nadat je de cursus hebt doorlopen stuur je korte video’s waarin jij de in de les behandelde onderwerpen aanleert aan kinderen. Als deze onderdelen voldoende zijn krijg jij een certificaat.

Word Kids Vocal Coach en help mee

 om de muzikale ontwikkeling bij kinderen te bevorderen!

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus!