Logo

Monica Millar zangdocente, zangeres en pianiste

Ik ben Monica Millar, afgestudeerd als zangpedagoog aan het sweelinck Conservatorium van Amsterdam in 1992. Ik ben dus al meer dan 30 jaar zangdocent met als specialiteit het geven van zangonderwijs aan kinderen.

Ik ben sinds 2005 Certified Master of Estill Voice Training, een methodiek die zangtechniek op een lijflijke manier benadert. Ik heb zeer ruime ervaring in het les geven aan kinderen. Ik werkte o.a. als zangcoach bij de musicalproductie Tarzan van Joop van den Ende waar ik speciaal was aangesteld om de jonge Tarzannetjes klaar te stomen voor de musical. Daarnaast heb ik 10 jaar lesgegeven aan de DAPA (Dutch Academy of Performing Arts) waar ik zang-, pianoles en muziektheorie gaf.

Ik ben ruim 10 jaar initiatiefnemer van de stichting Kids Bizz. Deze stichting stelt zich ten doel vocaal getalenteerde kinderen een professioneel podium te bieden.

Naast het lesgeven heb ik jarenlang zowel individueel als in bandjes piano gespeeld en gezongen. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleidend pianospelen.

Mijn motivatie:

In al die jaren dat ik kinderen, jongeren en volwassenen les heb gegeven, heb ik meerdere malen gevorderde leerlingen ingezet om kinderen te coachen met zang. Eigenlijk gebeurde dit altijd spelenderwijs, er was niet vooraf een plan bedacht om dit te bewerkstelligen.
Ik ondersteunde deze leerlingen altijd met lesmateriaal op maat zodat het bijvoorbeeld niet nodig was om te begeleiden op piano of gitaar.
Ik observeerde de lessen en zag goede vooruitgang bij de kinderen.
Dit motiveerde mij om een cursus te ontwikkelen die speciaal erop gericht is om kinderen te coachen.

Zangdocente op diverse locaties

“Momenteel ben ik werkzaam als zangdocente bij stichting de Koperen Kees in Naaldwijk waar ik zangles geef aan een kids theateropleiding. Daarnaast geef ik zangles in Barendrecht en Middelharnis en ga ik regelmatig naar Curacao om zanglessen te geven.

Ik organiseer allerlei activiteiten op zanggebied voor kids en volwassenen. Zoals zangpresentaties op verschillende locaties maar ook een vocale kunstroute, een kids singer songwriter kamp of een optreden met jongeren in Bosnië voor kinderen met een oorlogsverleden!

Contact met Monica Millar

Word Kids Vocal Coach en help mee

 om de muzikale ontwikkeling bij kinderen te bevorderen!

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus!